Gallery/Portfolio . Blog . Album

torsdag 6 maj 2010

VARFÖR KAN HERR J. INTE FÖRLÅTA?

[Klippare]

Projektet startades av Daniel Hållquist en man som får saker att hända och som skrev manuset. Med arbetsnamnet "Vissnade Stjälkar" spelades filmen in i januari under två intensiva men givande dagar i Högdalen, i södra Stockholm.

Denna ruggiga historia om ett till på gränsen dy
sfunktionellt par i sena tjugoårsåldern som har bedragit, älskat och hatat varandra. I filmen når dom bristningsgränsen och måste ta flera livsavgörande beslut.

Skådespelarna Jonas Borg och Evaa-Lena Malander gjorde en beundransvärd insats och gav sitt allt.
För att kunna slutföra arbetet med detta projekt b
ehövdes spetskompetens på alla plan vilket alla i teamet klarade av galant. För regin stod Matthias Gruffman som med sin fotograf Jakob Bergman skapade en mycket speciell atmosfär, till dess hjälp hade vi Henning Larsson som kameraassistent, Ralph "Raffe" Chesterson från Stockholms Filmskola som ljudansvarig, Lisa Blomé, som jag tidigare jobbat med, gjorde ett fantastiskt jobb med scenografin. För den verklighetstrogna make-up:en stod Lisa Müller för. Som klippare/editor tog jag på ansvaret för att bildspelet skulle stämma överens med den vision producenten/manusförfattaren har. Nu är det klart och nu ska ljud och eventuell färgkorrigering slutföras.

Förmodat färdigställningsdatum bör vara i början av Juni. Målet är att få den visas på kortfilmsfestivaler så väl som att göra en längre novellfilm baserad på manuset.
Stillbilder från filmen komm
er senare när filmen är helt färdigställt. Nedan lite bakomscener.



Regi: MATTHIAS GRUFFMAN Manus: DANIEL HÅLLQUIST Foto: JAKOB BERGMAN
Kortfilm

(Filmbasen / FUL Film)

Läs mer: Filmbasen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar